EN / NL

Stedemolenstraat

De site waarop het nieuwe appartementsgebouw dient te worden ingeplant, wordt gedefinieerd door enkele stringente stedenbouwkundige voorschriften: de bestaande hoekwoning dient behouden te blijven; de aangrenzende schouwburg dient zijn integriteit te bewaren; de bestaande bomen dienen maximaal behouden te blijven; het terrein is voor wagens enkel ontsluitbaar vanuit de Stedemolenstraat.
We stellen daarom voor aan de zuidzijde de achtergevelgrens terug te trekken zodoende voldoende daglicht te kunnen binnentrekken in de appartementen. Bovendien wordt hierdoor de privacy in de aangrenzende tuin van de buren gegarandeerd (STAP 2). Ter hoogte van de Sint-Michielstraat wordt de voorgevel teruggetrokken. Hierdoor blijft de integriteit van het schouwburggebouw behouden. Bovendien kan hierdoor de waardevolle bomenrij leilindes integraal worden bekrachtigd, evenals de bestaande tuinmuur en het waardevolle hekwerk (STAP 3). Ter hoogte van de Stedemolenstraat wordt de straatgevel eveneens deels teruggetrokken. Hierdoor kan ook hier de bomenrij leilindes worden behouden (STAP 4). De voorgevel wordt in de Stedemolenstraat vertrapt teruggetrokken zodoende beter te kunnen aansluiten op de kleinschalige, bestaande huizenrij (STAP 5). Het gebouw wordt ter hoogte van het bestaande hoekgebouw deels teruggetrokken. Hierdoor kan een parking worden aangelegd die vanuit de Stedemolenstraat kan worden ontsloten (STAP 6). Het middenblok wordt opgetrokken tot 3 bouwlagen (STAP 7). Dit resulteert in een nieuw appartementsgebouw dat wordt opgevat als een stapeling van kleinschalige volumes die naadloos aansluiten op de aangrenzende bebouwing.


Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat

Stedemolenstraat