EN / NL

Hachiko

De opdrachtgever wenst een hondentherapie centrum te realiseren binnen een bestaande 1.250m2 grote loods, evenals een aangrenzend kantoorgebouwtje van 120m2. Aan de noordzijde van de loods bevindt zich een verharde laad- en loskade. Het programma van eisen telt ongeveer 850m2 aan bebouwde oppervlakte, bestaande uit een polyvalente zaal van 225m2, 285m2 aan hondenvoorzieningen, 115m2 aan kantoren, 185m2 aan bergingen evenals een conciërgewoning. We stellen voor de dubbelhoge trainingszaal voor honden centraal binnen het gebouw te positioneren. De kantoren, de polyvalente zaal, de kennels en de logistieke voorzieningen worden als een ring rond de trainingszaal gegroepeerd. Binnen het aangrenzende gebouwtje wordt de conciërgewoning ondergebracht (STAP 1). De burelen worden deels afgeschuind zodoende een centrale inkom te markeren die als schakelvolume tussen beide gebouwen fungeert (STAP 2). De polyvalente zaal aan de zuidoost zijde wordt afgevlakt zodoende een aangrenzend, overdekt terras te kunnen realiseren (STAP 3). De kennels krijgen een hoekverdraaiing. Hierdoor ontstaat een overdekte speelruimte voor de honden (STAP 4). Aan de noordzijde wordt het volume eveneens afgeschuind, wat resulteert in een overdekte laad- en loskade voor het leveren van goederen (STAP 5). Het resultaat is een pentagonaal volume dat aan de hand van een glazen schakelruimte wordt gekoppeld aan de conciërgewoning. De bestaande volumes worden daarbij vrijwel integraal in stand gehouden, met uitzondering van de glazen inkomhal, evenals de dakuitbreiding ter hoogte van de trainingszaal (STAP 6).


Hachiko

Hachiko

Hachiko

Hachiko

Hachiko

Hachiko

Hachiko

Hachiko

Hachiko

Hachiko

Hachiko

Hachiko